Между два свята

Корица на книгата "Между два свята" от Емилия Димитрова, издателство "НОВЕ Пъблишинг"

Автор

Емилия Димитрова

Издател

НОВЕ Пъблишинг

Брой страници

168

Дата на издаване

2020-12-10

Корица

мека

ISBN

978-619-7555-03-5

Баркод

9786197555035

Език

Български

Размери

13/20/1.4 см

Категория

История, духовност, християнство

Откъс от книгата

Откъс от книгата

Анотация

„Между два свята“ е пленителен разказ за живота на Димитър и неговата майка – живот, пълен с непредвидими трудности и смайващи чудеса, живот, извисил се над общочовешките представи за реалност. Житейският им път е белязан с клеймото на страданието и болката, но и със силата на духа, безграничната вяра в Бог и радостта от изпълнения дълг.

Едва десетгодишен, само с хляб и вода, Димитър тръгва на дълъг път през планини и долини. С вяра в сърцето си и напътстван от Господ – Бог, Димитър намира сили да преодолее препятствията по пътя си и да изпълни с достойнство Божията повеля. Младежът има честта да се учи от Свети Димитрий Солунски, високо образован, пълководец и градоначалник, посветил се на утвърждаването на Христовата вяра.

Животът на Димитър е оставил ярка следа през вековете, чак до наши дни. През последните години от живота си той се завръща в родния дом, край бреговете на река Русенски Лом. Заедно с неколцина съмишленици – монаси издълбават стъпала и малка молилня в скалата недалеч от дома. Тази обител оцелява през вековете и в наши дни е достроена и обновена. Mанастирът носи името „Свети Димитър Басарбовски“ и е единственият действащ скален манастир у нас (край село Басарбово, недалеч от град Русе).

„Между два свята“ е вдъхновяващ разказ за силата на духа и човешките добродетели. Книгата е необятен свят, който завладява и предизвиква множество въпроси, но и помага на хората да намерят себе си в днешния свят без духовност и принизени морални ценности.

Емилия Димитрова - автор на книгата "Тайнството"

За автора

Емилия Димитрова е родена в Благоевград и е с висше образование по икономика и финанси. Години наред се занимава с преподавателска дейност. Понастоящем рисува и пише книги в различни жанрове на художествената литература. „Тайнството” е дебютният й роман, който вече е на пазара и радва приятели и читатели. Издадена е и следващата й книга „Отвъд хоризонта”.

Историите, които разказва, се докосват до най-фините струни на човешката душа и ни помагат да намерим себе си и да осъзнаем истински ценното в живота.