За Автора

НОВЕ Пъблишинг е сред достъпните издателства, които издават български автори.

Нашето издателство търси автори, които се интересуват от достъпни цени и прозрачни взаимоотношения на всеки етап от издателския процес.

Публикувайте Вашата книга достъпно с НОВЕ Пъблишинг! Последвайте тези 6 стъпки, които ще направят книгата Ви по-близо до читателя.

Как да публикувам книга с Издателство НОВЕ Пъблишинг

Въведение

Готови ли сте да публикувате Вашата книга?

Автор: Тодорка Бучинска, Главен редактор

Публикуването на книга с Издателство НОВЕ Пъблишинг е съвместен творчески процес.

НОВЕ Пъблишинг е сред малкото издателства, които издават български автори.

Нашето издателство търси автори, които желаят техните вдъхновяващи истории за живота да докоснат сърцата на читателите.

Нашият професионален екип ще направи Вашата книга, уникална със своето съдържание и посланието, което отправя към света, достъпна за продажба.

Нашата мисия е издаването и популяризирането на българската литература. Издателският ни профил включва литературни произведения от различни жанрове и категории – романи, повести, разкази, сборници стихотворения, специализирани монографии и др.

Уникалните разкази за живота и техните автори заемат централно място в нашия издателски профил.

Защото „Книгата е може би най-сложното и великото чудо от всички чудеса, създадени от човечеството по пътя му към щастие и бъдещо могъщество.“ (Максим Горкий)“

Публикуване на книга с НОВЕ Пъблишинг

Основни изисквания за публикуване на книга с НОВЕ Пъблишинг

Публикуването на книга е поетапен творчески процес. Ако сте сигурни, че написаната от Вас книга е напълно завършена и желаете да я публикувате с помощта на Издателство НОВЕ Пъблишинг, преди да изпратите Вашия ръкопис за разглеждане, моля, обърнете внимание на нашите изисквания към всички нови автори:

1. Кратък синопсис на книгата

В рамките на не повече от една страница – страница и половина, включващ:

 • Описание на историята
 • Жанр (съвременна проза, криминален, фантастика, исторически роман, любовен роман, биография, специализирана литература, психология, езотерика и т.н.)
 • Читателска аудитория, за която е предназначена книгата
2. Кратка информация за автора на книгата
 • В случай че имате предишни публикации, отзиви, награди, моля, споменете ги.
3. Част от ръкописа на книгата в електронен формат

В рамките на 30-40 последователни страници.

 • Моля, не забравяйте да посочите координати за обратна връзка с Вас!
 • За връзка с наш редактор: editor@novepublishing.bg
4. Време за разглеждане на ръкописи

До един месец от датата на получаване на ръкописа на книгата.

 • Времето за разглеждане на ръкописа зависи от броя на постъпилите ръкописи за разглеждане.
 • Важно: Издателство НОВЕ Пъблишинг запазва правото си да откаже издаването на книга, в случай че ръкописът не е готов за публикуване. Можем да Ви препоръчаме да актуализирате ръкописа и да го представите на по-късен етап.
5. Договор за издаване на книга
 • След разглеждане и одобрение на ръкописа, условията за публикуване се договарят между автор и редактор и се изготвя писмен договор за издаване на книга.
 • Всеки случай е различен и зависи най-вече от качеството на предложения ръкопис за разглеждане.
 • В процеса на изготвяне на договора се обсъждат възможностите за финансиране на издаването на книга.
6. Време за публикуване на книга
 • Времето за публикуване на книгата зависи от обема на книгата, наличие на илюстрации, схеми, диаграми, вида на редактиране, вида на изданието (печатно или електронно), броя на корекциите, както и от броя на ръкописите, които са приети за публикуване.
 • Времето за публикуване на книга е два до три месеца, но това зависи от броя на ревизиите и редакциите на книгата.
 • ВАЖНО: Издателство НОВЕ Пъблишинг отговаря на подателя на ръкописа във всички случаи, независимо дали ръкописът е предизвикал интереса на наш редактор, или не.
 • ВАЖНО: Ще се разглежда само пълен комплект информация, съгласно гореизброените изисквания, изпратен на e-mail: editor@novepublishing.bg

Автори, избрали Издателство НОВЕ Пъблишинг

„Когато пиша книга, съзиданието започва с радост и уединение. После кръгът се разширява и включва все повече хора, които допринасят с опита си, за да може накрая новата книга да стигне в ръцете на читателя. Благодаря на Тодорка Бучинска от НОВЕ Пъблишинг за прямия й подход и провокативните въпроси, които ме направиха по-добър автор. Благодаря на сътрудниците на издателството за творческата визия, която улови вълшебството чрез художественото оформление на книгите – вътрешно и на първа страница. Благодаря за изпълнението на графичния дизайн и странирането на книгите. Благодаря на екипа на издателството, който помогна тези нови книги – „Тайнството“, „Отвъд хоризонта“, „Между два свята“ и „Пресечна точка“,  да видят бял свят.“

Емилия Димитрова

Aвтор на книгите "Тайнството", "Отвъд хоризонта", "Между два свята" и "Пресечна точка"

„Мога да кажа с ръка на сърцето, че издателство НОВЕ Пъблишинг е по всяка вероятност най-доброто издателство за нови автори в България. С помощта на главния редактор, Тодорка Бучинска, успях да достигна целта си – издаването на първата ми книга „Синята долина“. Признавам, че в самото начало, когато реших, че искам да издам книга, изпитвах затруднения да разбера условията, при които това би се случило. Правех проучване на всевъзможни сайтове и търсех информация по въпроса и тогава попаднах на сайта на издателството. Тъй като съм разгледал десетки сайтове на издателства, веднага ми направи впечатление яснотата, с която са поставени изискванията за предоставяне на ръкописи за разглеждане. На фона на всички останали изпъкваше и фактът, че издателството се ангажира да отговори на всички автори, кандидати за издаване на книга, независимо дали отговорът е положителен или не. Следвах насоките дословно, в рамките на приемлив период от време получих отговор и той бе положителен. От там насетне всичко мина извънредно гладко и почти неусетно. Нямаше въпрос, който да задам и който да остане без отговор по най-ясния достъпен начин. Г-жа Бучинска съгласува с мен и ме информира за всички възможни подробности около издаването на книгата и чак след това стигнахме до сключването на договор. За същинската част по осъществяването на проекта след това мога да кажа, че тази закономерност се запази – коректност, прозрачност на условията и ясни времеви рамки. Бих препоръчал на всеки човек, който иска да издаде книга, да опита късмета си с НОВЕ Пъблишинг.”

Огнян Цветански

Aвтор на книгата "Синята долина"

„Благодаря на издателство НОВЕ Пъблишинг за предоставената ми възможност да издам своя дебютен роман „Жълтата къща”. Не е тайна, че в България да издадеш книга за пръв път е повече от предизвикателство. Ето защо съм искрено признателна на госпожа Тодорка Бучинска – главен редактор на НОВЕ Пъблишинг, за оказаното доверие и подкрепа в този така крехък етап от моя творчески път. Вашите умели напътствия, своевременна информираност и непоколебимо съдействие превърнаха процеса на издаване на моя роман не само в приятно и ползотворно сътрудничество, но и в едно вълнуващо приключение, наситено както с трепетно очакване, така и с увереността, че всичко ще бъде наред.

Ако мога да опиша съвместната ни работа с издателство НОВЕ Пъблишинг само с няколко думи, те биха били – прецизност до най-малкия детайл, професионализъм и изключителна коректност. Вие сбъдвате мечти! Благодаря Ви, че Ви има!“

Добринка Монева-Ненкова

Aвтор на книгата "Жълтата къща"

„В края на 2018 година в мен спонтанно се зароди идея – да напиша книга. Замислих проект, който включваше различни, но взаимносвързани теми, относно актуалните житейски проблеми, докоснали не само моя живот. Разчитайки на прозорливостта и широкия поглед на образования читател, уповавайки се на човешката индивидуалност, се опитах да включа за всеки по нещо.

Творях с много любов, отзивчивост и състрадание. В душата си носих свят от емоции, копнежи и най-добри намерения, които исках да споделя с читателите, тъй като винаги се придържах към наболели теми в действителния живот.

Положих усилия да издам книгата си по собствени пътища, но тъй като нямах класическото университетско психологическо образование, както и липса на наложено име в обществеността, бе почти невъзможно да постигна взаимоотношенията с издателите, към които се стремях.

В този момент съдбата се намеси, срещайки ме с издателство НОВЕ Пъблишинг. С всеки разменен имейл, аз се чувствах все по-спокойна и уверена. Интуитивно усещах, че най-после съм намерила моя партньор, който ще сътрудничи за реализирането на този, толкова важен за мен, проект.

НОВЕ Пъблишинг бяха учтиви, любезни, отворени към нови идеи и приеха присърце моите духовни стремежи. Когато ме поздравиха за сюжета и хода на моите мисли в трилогията “Под звуците на съдбата”, аз знаех, че посланията, които отправях, бяха напълно разбрани и подкрепени. Тяхната рецензия ми показа, че нашето мислене е синронизирано хармонично и под тяхно ръководство проектът ще бъде реализиран професионално. Доверих им се изцяло. С всеки ден се чувствах все по-насърчена да творя. Обединявайки усилията си, ние създадохме невероятните книги „Под звуците на съдбата“, „В сянката на битието“ и „В апогея на добродетелността“.

Благодаря от сърце за мотивацията, вдъхновението и положения труд, скъпо издателство! Бих желала нашата съвместна работа да продължи по вече утъпкания и увенчан с успех взаимен труд.“

Пепи Ниетер

Aвтор на книгите "Под звуците на съдбата", "В сянката на битието" и "В апогея на добродетелността"

Желаете ли да закупите нашите книги?

Издателство НОВЕ Пъблишинг е гордо да издава творбите на нови български автори. Книгите ни са интригуващи, пленяващи интереса, предлагат знание и мъдри съвети и предоставят уникалната възможност да се докоснете до света на творците.