За Автора

НОВЕ Пъблишинг е сред достъпните издателства, които издават български автори.

Нашето издателство търси автори, които се интересуват от достъпни цени и прозрачни взаимоотношения на всеки етап от издателския процес.

Публикувайте Вашата книга достъпно с НОВЕ Пъблишинг! Последвайте тези 6 стъпки, които ще направят книгата Ви по-близо до читателя.

Готови ли сте да публикувате Вашата книга?

Въведение

Как да публикувам книга с НОВЕ Пъблишинг

Автор: Тодорка Бучинска, Главен редактор

Публикуването на книга с НОВЕ Пъблишинг е съвместен творчески процес.

НОВЕ Пъблишинг е сред малкото издателства, които издават български автори.

Нашето издателство търси автори, които желаят техните вдъхновяващи истории за живота да докоснат сърцата на читателите.

Нашият професионален екип ще направи Вашата книга, уникална със своето съдържание и посланието, което отправя към света, достъпна за продажба.

Нашата мисия е издаването и популяризирането на българската литература. Издателският ни профил включва литературни произведения от различни жанрове и категории – романи, повести, разкази, сборници стихотворения, специализирани монографии и др.

Уникалните разкази за живота и техните автори заемат централно място в нашия издателски профил.

Защото „Книгата е може би най-сложното и великото чудо от всички чудеса, създадени от човечеството по пътя му към щастие и бъдещо могъщество.“ (Максим Горкий)“

Основни изисквания за публикуване на книга с НОВЕ Пъблишинг

Публикуването на книга е поетапен творчески процес. Ако сте сигурни, че написаната от Вас книга е напълно завършена и желаете да я публикувате с помощта на издателство НОВЕ Пъблишинг, преди да изпратите Вашия ръкопис за разглеждане, моля, обърнете внимание на нашите изисквания към всички нови автори:

1. Кратък синопсис на книгата

В рамките на не повече от една страница – страница и половина, включващ:

 • Описание на историята
 • Жанр (съвременна проза, криминален, фантастика, исторически роман, любовен роман, биография, специализирана литература, психология, езотерика и т.н.)
 • Читателска аудитория, за която е предназначена книгата
2. Кратка информация за автора на книгата
 • В случай че имате предишни публикации, отзиви, награди, моля, споменете ги.
3. Част от ръкописа на книгата в електронен формат

В рамките на 30-40 последователни страници.

 • Моля, не забравяйте да посочите координати за обратна връзка с Вас!
 • За връзка с наш редактор: editor@novepublishing.bg
4. Време за разглеждане на ръкописи

До един месец от датата на получаване на ръкописа на книгата.

 • Времето за разглеждане на ръкописа зависи от броя на постъпилите ръкописи за разглеждане.
 • Важно: Издателство НОВЕ Пъблишинг запазва правото си да откаже издаването на книга, в случай че ръкописът не е готов за публикуване. Можем да Ви препоръчаме да актуализирате ръкописа и да го представите на по-късен етап.
5. Договор за издаване на книга
 • След разглеждане и одобрение на ръкописа, условията за публикуване се договарят между автор и редактор и се изготвя писмен договор за издаване на книга.
 • Всеки случай е различен и зависи най-вече от качеството на предложения ръкопис за разглеждане.

 • В процеса на изготвяне на договора се обсъждат възможностите за финансиране на издаването на книга. Издателство НОВЕ Пъблишинг може да предложи варианти за алтернативно финансиране за издаването на Вашата книга.
6. Време за публикуване на книга
 • Времето за публикуване на книгата зависи от обема на книгата, наличие на илюстрации, схеми, диаграми, вида на редактиране, вида на изданието (печатно или електронно), броя на корекциите, както и от броя на ръкописите, които са приети за публикуване.
 • Времето за публикуване на книга е два до три месеца, но това зависи от броя на ревизиите и редакциите на книгата.
 • ВАЖНО: Издателство НОВЕ Пъблишинг отговаря на подателя на ръкописа във всички случаи, независимо дали ръкописът е предизвикал интереса на наш редактор, или не.
 • ВАЖНО: Ще се разглежда само пълен комплект информация, съгласно гореизброените изискванията, изпратен на e-mail: editor@novepublishing.bg

Автори, избрали НОВЕ Пъблишинг

„Когато пиша книга, съзиданието започва с радост и уединение. После кръгът се разширява и включва все повече хора, които допринасят с опита си, за да може накрая новата книга да стигне в ръцете на читателя. Благодаря на Тодорка Бучинска от „НОВЕ Пъблишинг” за прямия й подход и провокативните въпроси, които ме направиха по-добър автор. Благодаря на сътрудниците на издателството за творческата визия, която улови вълшебството чрез художественото оформление на книгите – вътрешно и на първа страница. Благодаря за изпълнението на графичния дизайн и странирането на книгите. Благодаря на екипа на издателството, който помогна тези нови книги да видят бял свят.“

Емилия Димитрова

Aвтор на книгите „Тайнството”, "Отвъд хоризонта" и "Между два свята"

„Мога да кажа с ръка на сърцето, че издателство НОВЕ Пъблишинг е по всяка вероятност най-доброто издателство за нови автори в България. С помощта на главния редактор, Тодорка Бучинска, успях да достигна целта си – издаването на първата ми книга. Признавам, че в самото начало, когато реших, че искам да издам книга, изпитвах затруднения да разбера условията, при които това би се случило. Правех проучване на всевъзможни сайтове и търсех информация по въпроса и тогава попаднах на сайта на издателството. Тъй като съм разгледал десетки сайтове на издателства, веднага ми направи впечатление яснотата, с която са поставени изискванията за предоставяне на ръкописи за разглеждане. На фона на всички останали изпъкваше и фактът, че издателството се ангажира да отговори на всички автори, кандидати за издаване на книга, независимо дали отговорът е положителен или не. Следвах насоките дословно, в рамките на приемлив период от време получих отговор и той бе положителен. От там насетне всичко мина извънредно гладко и почти неусетно. Нямаше въпрос, който да задам и който да остане без отговор по най-ясния достъпен начин. Г-жа Бучинска съгласува с мен и ме информира за всички възможни подробности около издаването на книгата и чак след това стигнахме до сключването на договор. За същинската част по осъществяването на проекта след това мога да кажа, че тази закономерност се запази – коректност, прозрачност на условията и ясни времеви рамки. Бих препоръчал на всеки човек, който иска да издаде книга, да опита късмета си с НОВЕ Пъблишинг.”

Огнян Цветански

Aвтор на книгата "Синята долина"