Между два свята

Корица на книгата "Между два свята" от Емилия Димитрова, издателство "НОВЕ Пъблишинг"

Автор

Емилия Димитрова

Издател

НОВЕ Пъблишинг

Брой страници

168

Дата на издаване

2020-12-10

Корица

мека

ISBN

978-619-7555-03-5

Баркод

9786197555035

Език

Български

Размери

13/20/1.4 см

Категория

История, духовност, християнство

Цена

13.49 лв.
При покупка на две или повече книги по избор от нашия сайт – отстъпка 25% от коричната цена. Телефон за поръчки: +359885282948.

Откъс от книгата

Откъс от книгата

Анотация

„Между два свята“ е пленителен разказ за живота на Димитър и неговата майка – живот, пълен с непредвидими трудности и смайващи чудеса, живот, извисил се над общочовешките представи за реалност. Житейският им път е белязан с клеймото на страданието и болката, но и със силата на духа, безграничната вяра в Бог и радостта от изпълнения дълг.

Едва десетгодишен, само с хляб и вода, Димитър тръгва на дълъг път през планини и долини. С вяра в сърцето си и напътстван от Господ – Бог, Димитър намира сили да преодолее препятствията по пътя си и да изпълни с достойнство Божията повеля. Младежът има честта да се учи от Свети Димитрий Солунски, високо образован, пълководец и градоначалник, посветил се на утвърждаването на Христовата вяра.

Животът на Димитър е оставил ярка следа през вековете, чак до наши дни. През последните години от живота си той се завръща в родния дом, край бреговете на река Русенски Лом. Заедно с неколцина съмишленици – монаси издълбават стъпала и малка молилня в скалата недалеч от дома. Тази обител оцелява през вековете и в наши дни е достроена и обновена. Mанастирът носи името „Свети Димитър Басарбовски“ и е единственият действащ скален манастир у нас (край село Басарбово, недалеч от град Русе).

„Между два свята“ е вдъхновяващ разказ за силата на духа и човешките добродетели. Книгата е необятен свят, който завладява и предизвиква множество въпроси, но и помага на хората да намерят себе си в днешния свят без духовност и принизени морални ценности.

Емилия Димитрова - автор на книгата "Тайнството"

За автора

Емилия Димитрова е съвременен български писател и художник. Икономист по образование и хуманист по душа, с вяра и оптимизъм тя продължава да твори в различни жанрове на художествената литература. Произведенията й носят духа на човечността, справедливостта и добротата – отдавна позабравени морални ценности в днешния свят.

Литературните произведения на Емилия Димитрова са уникално съчетание между огъня на думите и пръстта на историята. Мъдростта, която блика от всяка дума, помага да намериш себе си в този безпощадно объркан съвременен свят без морал и духовни ценности.

Дебютният й роман „Тайнството“, както и „Отвъд хоризонта“, „Между два свята“ и „Пресечна точка“ продължават да се радват на интереса на приятели и читатели.