Синята долина

Корица на книгата "Синята долина" от Огнян Цветански, издателство "НОВЕ Пъблишинг"

Автор

Огнян Цветански

Издател

НОВЕ Пъблишинг

Брой страници

200

Дата на издаване

2021-06-10

Корица

мека

ISBN

978-619-7555-04-2

Баркод

9786197555042

Език

Български

Размери

13/20/1.6 см

Категория

Психотрилър, съвременна българска литература

Цена

14.00 лв.
При покупка на две или повече книги по избор от нашия сайт – отстъпка 25% от коричната цена. Телефон за поръчки: +359885282948.

Откъс от книгата

Откъс от книгата

Анотация

“Синята долина“ е разтърсващ разказ за необикновената съдба на Саймън Хийт, който се бори за оцеляването – не само своето, но и на семейството си –  в един безпощадно разтърсващ свят.

Саймън e неудачник, доскоро безработен, който трябва да се грижи за жена си и дъщеря си, и затова приема странната и необичайна работа на таен пациент в психиатричен център Синята Долина. От него се изисква да взаимодейства с пациентите без те самите да предполагат, че той е част от персонала.

Въпреки първоначалната си неувереност, работата потръгва учудващо добре, а заплащането надхвърля най-смелите му очаквания. Всичко изглежда наред и, сякаш за първи път от много време, късметът му се усмихва, но малко по малко става ясно, че нещо не е наред с мястото, на което е попаднал. Увлечен в ежедневието си на психично болен, Саймън Хийт постепенно потъва в странна плетеница от събития, които го карат да се съмнява в устоите на собствения си разсъдък.

Разкъсан между това да остане на работа или да лиши семейството си от препитание, Саймън ходи по тънката линия, разделяща здравия разум от лудостта, която бавно проправя път в живота му с всеки изминал ден, прекаран в Синята Долина

Заплитайки интригуващи истории, авторът, с проникновението на психолог, проследява живота на множество персонажи и ни въвлича в низ от потресаващи събития, белязали устоите на многоликия съвременен свят.

Огнян Цветански - автор на книгата "Синята долина"

За автора

Огнян Цветански е роден в град Казанлък. Завършва висше образование в областта на икономика и финанси. Понастоящем работи по професията си.

Обича художествената литература и през свободното си време пише истории за любители на психотрилъри, в които не се залага на екшъна като основно сюжетно действие, а по-скоро на бавно изграждащия се съспенс и чувство за безизходица.

Историите, които разказва, докосват човешката душа и ни помагат да намерим отговорите в безпощадно объркания съвременен свят.

„Синята долина“ е дебютната му новела, която радва приятели и читатели.