В сянката на битието

В сянката на битието - книга от Пепи Ниетер, издателство НОВЕ Пъблишинг

Автор

Пепи Ниетер

Издател

НОВЕ Пъблишинг

Брой страници

192

Дата на издаване

2023-06-28

Корица

мека

ISBN

978-619-7555-08-0

Баркод

9786197555080

Език

Български

Размери

14.5/21/1.0 см

Категория

Приложна психология и алтернативно познание

Цена

16.00 лв.
При покупка на две или повече книги по избор от нашия сайт – отстъпка 25% от коричната цена. Телефон за поръчки: +359885282948.

Откъс от книгата

Откъс от книгата

Анотация

“В сянката на битието“ е книга със специфична тематика, фокусирана върху тъмната страна, с която всеки индивид се сблъсква в опреден етап от живота си. Чрез кратки художествени разкази тя отразява картината на съвремието и последиците от апогея на посредствеността, в която се преплитат човешките съдби.

Всяка глава на книгата започва с цитати от класически литературни произведения. И това не е случайно! Основната причина бе нагледно да се покаже, че велики класици, сътворили гениални шедьоври още преди векове, са се опитвали да насочват хората към хуманност и човечност; сякаш интуитивно са усещали, че ако човечеството не се промени доброволно, обстоятелствата ще го принудят, тъй като природата винаги намира начин да преустанови нарушения баланс.

Въпреки това, величието ни не се ограничи до отричането на аномалиите в битието ни, но с тесногръдието и еснафщината си забравихме да общуваме, забравихме да обичаме по човешки… забравихме кои сме! 

Пепи Ниетер, автор от издателския портфейл на издателство НОВЕ Пъблишинг

За автора

Волно и непринудено създание, което диша с пълни гърди свободата и често проявява спонтанно чувствата и желанията си, използвайки вълшебните си интуитивни напътствия; Тигър, олицетворяващ буйното и необузданото, но уважаващ неписаните закони на природата; Силен войн, който поставя уважението, достойнството и честността над всичко.

Метафорично бих сравнила пътя на живота си с морето – на приливи и отливи – но винаги движещ се напред и нагоре като вълните, независимо от посоката на вятъра. Океан от емоции и енергии, чийто дебри са познати само на малцина.“ – така описва себе си авторът на книгата, Пепи Ниетер.

Напуска уютното семейно огнище в ранна възраст и се гмурка в магията на битието. Търсейки начин да си обясни света, попада в плен на безкрайната небесна шир, което обяснява нейното увлечение по физиката – завършва Математическа гимназия в профилирана паралелка с физика. Израства сред звездите и дo сега неуморно рови в най-дълбоките тайни на астрологията и метафизиката. Завършва УНСС и дълги години работи с документи в областта на финансовата сфера.

Любознателна и любопитна душа с разностранни интереси, която за цял един живот черпи страст и утеха от най-верните й приятели – книгите. Обича не само да чете, но и да пише, предимно за живота – есета, стихотворения и прочее.

Първият ръкопис, който публикува, е „Полъх за промяна“, който отваря съзнанието ѝ за нови идеи. Вдъхновена да продължи, създава новите проекти „В дебрите на любовта“, „Вулкан от чувства“, „В сянката на битието“ и трилогията „Под звуците на съдбата“.

Пепи Ниетер е въплъщение на безусловно любяща майка, чието вдъхновение и смисъл в живота е нейната дъщеря. Обикновена жена, родена в далечната 1974 година, по време на която комунизмът бе в своя подем. Жена, чиято мисия е на първо място да възпита себе си и детето си в смирение и благородство…